18 Yaşından Küçükler İçin Rezervasyon Koşulları

  • Ana Sayfa /
  • 18 Yaşından Küçükler İçin Rezervasyon Koşulları

18 Yaşından Küçükler İçin Rezervasyon Koşulları


 

 

 BİNİCİLİK DERSLERİ SÖZLEŞMESİ VE GÜVENLİK TALİMATI

                                                       

  1. DERSLERIN İŞLENİŞİ:
    1. Binicilik dersleri ;  3-6 yaş aralığına yönelik Equifun ve 4, 8,16,32 DERSLİK Temel Binicilik ve PRO BİNİCİLİK derslerinden oluşur.
    2. Equifun dersleri 20 dk., diğer dersler  30 dakikalık sürede tamamlanır. Pro Dersler 45 dk.dır. Her ders; ilk ve son 5 dk. ısınma ve soğuma adetası, kalan süre ana ders konusu olarak işlenir.
    3. ProEğitimler Haftada 2 ve haftada 3 gün olarak planlanacaktır. Ders saatini arttırmak isteyenler için ek ders ücreti alınır. Eğitimler hafta içi belirlenen saatlerde yapılacak olup aynı düzeyde olan sporcular gruplandırılır.
    4. Öğrenciler çalışma programına uymak ve derslere önceden belirlenen gün ve saatte (seans başlangıç saatinden 15 dakika önce hazır olacak şekilde) katılmak zorundadır.
    5. Öğrenci/ Velisi derse katılamayacağını dersten en az 1 gün önce bildirmesi gerekir.
    6. Bildirim yapılmayan dersler için telafi uygulaması yapılmaz.
    7. Değişik nedenlerle iptal edilen dersler geçerli ay içinde yapılır. Kayıt yenilenirse telafi dersi kayıt süresince uzatılır.
    8. Türk Atasözü” Hata, daima eyerin üzerindedir.”
  2. İPTAL VEYA DEĞİŞİKLİKLERİ Whatsapp VEYA SMS ile 0533 6508505 NUMARALI TELEFONA BİLDİRİNİZ.

 

  1. GÜVENLİK VE KIYAFET:
    1. Her öğrenci eğitmenin uyarılarına ve güvenlik kurallarına uymak zorundadır.
    2. Binici kaskı (Tog) ve güvenlik yeleği(Pony Binicileri için)  her derste veya atların yakınında takılmak zorundadır.
    3. Bacak içinde dikişi ve kaygan kumaş olmayan Esnek ve rahat tayt veya binicilik pantolonu giyiniz
    4. Bot veya spor ayakkabı düztabanlı, ökçe çukuru olmayan, alçak topuklu, kaymayı engelleyen tabana sahip olmalıdır.uzun binici çorabı giyilmelidir.Yedek Tişört bulundurun
    5.  Biniş esnasında sallanan küpe, uzun zincir, yüzük ve sallanan kuşaklı kıyafet ,emniyet açısından uygun değildir. Saçları Uzun olanlar saçlarını toplayacakları lastiği yanlarında getirmeleri uygundur
    6. Güneşli havalar için güneş kremi sürünüz
    7. Ders içerisinde öğrencinin veya atın güvenliği ile ilgili oluşacak sorunlarda eğitmen dersi dersin her anında sonlandırabilir.
  2. ATLARIN YANIDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

                                                          

  1. Atlara insanlık dışı davranışlarda bulunulamaz.
  2. Atlarin yakininda ani hareketlerden ve gürültülerden kaçinininiz.
  3. Atların gözleri yanlarda olduğu için görüş özellikleri insana göre farklıdır. Uzağı çok iyi görebilmelerine karşın atların yakın görüşü iyi değildir. Yanları ise o yandaki gözleri ile görebilirler. Yanlarına yaklaşırken sakin davranılmalı ve sevecen bir ses tonu ile atın varlığımızdan haberdar olması sağlanmalıdır. Ancak ata çok zorunlu kalmadıkça kesinlikle arkasından yaklaşılmamalıdır. 
  4. Atlar sosyal yaratıklardır ve sürekli diğer atlarla iletişim kurmak isterler.
  5. Atlar enerji dolu yaratıklardır ve sürekli hareket etmek zorundadırlar: Uzun süre hareketten yoksun kalmış bir at çalışmanın başlangıcında ani sıçramalar ve oynamalar yapabilir.
  6. Atin ruh halini anlamak amaciyla kulak ve göz hareketlerini sürekli gözleyiniz. Uygunsuz bir durumda uzman yardımı isteyiniz.
  7. Yeteri kadar sakin atlar tasma veya yular ile yedekte sevk edilebilirler. Bu işlem anında atın sol omuz tarafında yer alınmalı ve sevk ipi sağ el ile tutulmalıdır. Atın önünde yürüyerek yapılacak sevk  tehlikelidir.
  8. Atla ahırındaki bölmesine girildiğinde bırakmadan önce at, başı bölme kapısına doğru gelecek biçimde döndürülmeli, at ve insan yüz yüze gelmeli, atın arka ayakları bölme dip duvarı yönüne tam olarak çevrildikten sonra at okşanarak serbest bırakılmalıdır.
  9. Manej den içeri girerken ve çıkarken manejde çalışanları ve dışarıdakileri  ikaz etmek için “KAPI” diye bağırın.
  10. Manej içinde yapılacak çalışmalarda manej trafik kurallarına uyulmalıdır. Çalışmalarda atlar arasında en az 2.5m güvenlik mesafesi bırakılmalıdır.
  11. Siz veya atiniz yeterli deneyime sahip değilseniz yalniz başiniza araziye çikmayiniz.
  12. Hiçbir binicilik tesisi öğretmeni veya uzmanı AT sakin ve deneyimli bile olsa atın korkarak ani hareketler yapmayacağını garanti edemez.
  13. Her türlü önleme rağmen oluşabilecek kazalardan korunmanın en etkin yolu kişisel güvenlik donanımını kullanmaktır.  Bunun dışında oluşabilecek kazalardan kulübümüz sorumlu tutulamaz.

Sitemizde randevu oluşturarak bu kuralları kabul etmiş sayılırsınız